Masér na rozcestí kariéry. Kudy se vydat po kurzu…?

Celý článek si také můžete poslechnout zde.

Po absolvování rekvalifikačního kurzu máte široký výběr svých možností. Tak široký, že se v tom může kde kdo ztratit.

Můžete si o něm povídat s rodinou a známými. Někteří meditují a přemýšlí sami v sobě. Ale většinou nás to nasměruje dříve, nebo později , přes pokusy a omyly tam, kam má.

Mnozí si vyberou vzdělávací instituci a navštěvují jeden kurz za druhým. Někdo rychleji, jiný si dává na čas a snaží se získané informace vstřebávat a pozvolna aplikovat. Někdy nás k technice nasměrují naši nejbližší, pro které hledáme to pravé, co by jim pomohlo.

Tak nějak to bylo u mě. A stále pořád je.

Z počátku jsem hledala pomoc pro rodinu a kamarády a našla Dornovu metodu. Ta se ukazovala jako velmi fyzicky náročná pro oba zúčastněné. A konečný efekt neměl dlouhého trvání.

Takže nadšení pominulo. Nicméně zkušenosti a rozhled zůstaly. Přicházely mi do života moje děti a se svými specifickými potřebami mě směřovaly k postupu. Takže jsem se věnovala Tradiční čínské medicíně s hlavní specializací na vhodnou stravu.

Doposud nejvíc se velmi osvědčilo hledat si konkrétní učitele, kteří učí nejčastěji tu jednu svoji techniku.

Jen jednu, ale zato velmi skvěle

Protože když nejsou pod hlavičkou instituce, ale jdou se svojí vlastní kůží na trh, tak o to větší píli do toho svého snažení dávají.

Řekla bych, že vše potřebuje svůj čas, takže na každý profesní postup máte předem jasné kroky vedené z hora.

Zásadní je, vybrat si cestu:

1. Chci vyřešit bolest na těle

Tedy změkčit svaly po práci a úrazech a vrátit zpět přirozený pohyb. Pro tento způsob si můžete vybrat k rekvalifikačnímu kurzu techniky jako je:

  • Dornova metoda a Breussova masáž,
  • Bowenova technika, – její prvky ukazuji ve výukovém videu o dolních končetináchkrční páteři
  • Tejpování,
  • Baňkování,
  • Gua sha technika,
  • Trigger points, nebo třeba SM systém

2. Vyhovují mi jemné techniky s kůží a podkožím

Volím raději cestu relaxace, zpomalení a ladění do středu

  • Lymfatické masáže,
  • Kraniosakrální terapie,
  • Kineziologie,
  • Lávové kameny,
  • Bylinné měšce,
  • Ušní a tělové svíce,
  • Čokoládové a medové masáže atd

3. Miluji souvislosti západních technik a jejich působení v několika bodech na komplex těla

  • Reflexní terapie,
  • Siatsu,
  • Meridiánová masáž,
  • Indické masáže,
  • Čakrové masáže,
  • Reiki, či akupresura.

4. Můžete také sklouznout k technikám, díky kterým celé tělo odlehčíte od nepotřebných přebytků

Zjistíte například zájem o Tradiční čínskou medicínu a teorii pěti prvků, s dopomocí například diagnostiky jazyka a pulzové diagnostiky. Můžete mít oblibu v českých bylinkách, dietologii podle různých témat, nebo třeba v homeopatii.

5. Nebo zjistíte, že spousta začátků je v psychice

a tak se vrhnete například na psychoterapii, techniku EFT, rodinné konstelace, nebo regresní terapie. Myslím, že velmi inspirativní v tomto směru pro vás může být web markydvojplamen.cz, kde vás může  Marky Dvojplamen inspirovat o možnostech a zákoutích psychiky, které možná ani neznáte.

6. Mnozí maséři si ke svému základu rozšířili klientelu na různých bylinných produktech

A ty jim dopomáhají na imunitu, trávení, očisty atd. Já mám velmi dobrou zkušenost na správnou funkci střevního mikrobiomu, který pak pomáhá tělu řešit vše nepřirozené snadněji.

Díky dětem, jsem se například začala věnovat individuálním úpravám stélek do bot. A vidím tak v masérně spoustu klientů, pro které je tato úprava vhodná a tak jim pomocí nich mohu také pomoci od přetížení některých šlach a kloubů na dolních končetinách. Dokonce i svaly a skloubení kříže, nebo svaly beder se tímto dají ovlivnit.

Ať už si vyberete jakkoliv, kolem nás je spoustu jedinců, které s tím jistě oslovíte. Důležité je, vybírat podle sebe. Podle svého zájmu a klientela přijde. Protože nadšení pro věc je to, co vám pomáhá růst. Nic ale není potřeba tlačit. vše má svůj čas a to podstatné k vám příjde v pravou chvíli.

Není důležité znát všechny techniky

Ono to ani není možné – být odborník na vše. Proto se nedoporučuje, vrhat se na kurzy bezhlavě. Vždy si sedněte a popřemýšlejte, který směr je vám blízký a pokud se jím dáte, jistě vás kolegové na kurzu a nebo lektoři pomohou nasměrovat. s bezhlavým navštěvováním kurzů totiž souvisí i článek 7 nejčastějších chyb, kteřé maséři často dělají . Na kurzech se většinou setkávají lidé s blízkým zaměřením a někdy stačí jedna věta o nové technice a cesta k cíli může být vaše.

Tak nějak se to stalo mně. Na setkání zájemců o shiatsu jsem vyslechla lektora, jak povídá o Bowenově technice. Nevěnoval jí nijak velkou pozornost. Jen nám ukázal, jak v několika hmatech rozhýbeme zatuhlé rameno. To mě oslovilo a začala jsem hledat lektora.

Zapsala jsem se do prvního volného kurzu a po něm jsem absolvovala hned další navazující. Do půl roku jsem uměla vše, co se vyučovalo a sklízela úspěch na plné čáře. Díky této technice jsem začala nad tělem jinak přemýšlet, kombinovat a propojovat. Dokoupila jsem si ještě spoustu webinářů k různým tématům a vše šlo ráz na ráz.

Odvážila jsem se tak opravit i našeho starého kulhajícího psa.

Měl zřejmě zkrácený sval na lopatce a ten jsem v několika málo pohybech opravila. Bylo to až neuvěřitelně snadné. Šlo o to si „jen“ představit, jak ty svaly vedou.

Zase se ukázalo, že těžko na cvičišti, přináší lehko na bojišti. Chci vás tímto podpořit ve vaší cestě, ať už je kamkoliv.

Nalákejte štěstí

Vše má svůj čas, někdy je sice dobré jít štěstí naproti, ale nehoňte ho. Ono se nenechá chytit. Je lepší ho nalákat. Nalákejte ho tím, že budete bdělí a připravení a vše co může přijít.

A často se stává, že dokud nedokončíte jedno, nemůže přijít druhé. Takže se snažte mít „čistý stůl“ a jasnou mysl. To znamená: nežít v chaosu a spěchu.

To byste vaše štěstí mohli přehlédnout ras dva.

Jsem masérka tělem i duší, pro tělo i duši. Pomáhám lidem vrátit jim jejich pohyb bez omezení a bolesti, aby mohli pracovat, sportovat a žít tak, jak byli zvyklí. Více o mě se dočtete zde >>

Hledáte více? Podívejte se na 

další e-booky, které jsem napsala

Manuál maséra profíka
Eva Kupilíková

eBook, který může změnit vaši masérskou praxi.

Masér v lékárničce pro celou rodinu
Eva Kupilíková

eBook, který Vám ukáže možnosti pro celou rodinu.

Moje první masérna
Eva Kupilíková

eBook, vám řekne jak si vybudovat první masérnu

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.